Atter en gang har jeg vært i en samtale som omhandler antall sexpartnere. Begynner å mistenke at dette er et utbredt tema i min aldersgruppe. Personlig bryr jeg meg lite om hvor mange partnere andre har, det er til syvende og sist ikke noe jeg har noe mer uansett. Det er heller ikke informasjon jeg har tenkt å bruke til noe, så jeg trives best med å leve i uvissheten.

Dette med antall sexpartnere og hva som er «innafor» vil jo variere både fra person til person og i ulike kulturer. I min jentegjeng er det om å gjøre å gifte deg med din første sengepartner. Så om du ikke har gjort det, bør du virkelig ha en god grunn. Jeg har venninner som ljuger på spørsmålet om antall. Jeg har venninner som teller dårlige partnere eller partnere i fylla som «èn halv».

Jeg undrer meg rundt dette temaet her. Det er for så vidt flere ting jeg undrer meg over. Hvorfor er dette et tema som er normalt å spørre andre individer om? Lurer folk virkelig på hvor mange venninna har hatt sex med? Og i så fall hvorfor lurer man på sånt? Er det fordi du håper at du har færre partnere, og derfor ses på som renere?

Vi har kommet frem til år 2018. Likestillingen har over mange år jobbet frem, nettopp, likestilling. Hvorfor er det slik at mange jenter vil å færrest mulig partnere, men det sjeldent stilles spørsmålstegn med gutter som har tosifret? Vil ei jente som har tosifret antall partnere bli dømt i dagens samfunn ulikt en gutt? Eller vil det være helt okei at ei jente har like mange partnere som det motsatte kjønn? Som sagt, dette varierer fra sted til sted, men min erfaring er at jenter blir dømt i større grad. Av venninner, kompiser eller andre som vet hvem du er. Hvorfor er det slik? Hvorfor skal antall sexpartnere ha noen betydning?

Hvis du har multiple sexpartnere og sprer kjønnssykdommer som om det skulle vært tyggegummi i friminuttet på barneskolen, så kan jeg forstå dømmingen. Da bør vedkommende også bli dømt av en rettsinstans med tanke på at det faktisk er ulovlig å spre kjønnssykdommer om du vet at du har det. Jamfør blant annet §5-1 i Lov om vern mot smittsomme sykdommer. Dette gjelder alle kjønn. Har du en smittsom kjønnssykdom, pell deg til legen, tiss i en kopp og knask antibiotika de neste sju dagene. Og folkens. Beskytt dere selv. Bruk prevensjon, og helst kondom om målet ditt er en ny partner i uka.

Jeg hadde for en lang tid tilbake en diskusjon med en gutt. Denne gutten mente at det var «creds» å ha flest mulig partnere, som han selv hadde. Og han mente at undertegnende var kjedelig og prippen fordi jeg ikke så verdien i mange partnere, eller ikke ønsket å ha one night stands selv. Han fortalte meg også at han mest sannsynlig var bedre i senga enn meg fordi han hadde hatt flere sexpartnere. Altså kvantitet fremfor kvalitet. Så jeg lagde et lite regnestykke til vedkommende. Jeg spurte han hvor mange partnere han hadde i gjennomsnitt per måned. La oss si at han svarte fire stykker. Det vil si èn ny partner per uke, 52 partnere på et år. (For folk som er ute på byen to dager hver uke er ikke dette et usannsynlig tall.) Han mente at dette var alle one night stands, altså 52 runder i senga på et år. På det tidspunktet denne diskusjonen foregikk hadde undertegnende kjæreste. Altså èn sengepartner ila. det året det var snakk om. Hvor ofte er der vanlig at et par har sex? Det varierer veldig fra par til par, men la oss ta i og si tre ganger per uke i snitt. Det vil si 12 samleier i måneden, altså 144 ligg på et år. Så mister One night stand har hatt 52 ligg på et år, mens miss Kjedelig og prippen (med kjæreste) har 144 ligg på et år. Kvantitet fremfor kvalitet? Noen?

Poenget mitt er, antall partnere sier ingenting om noen ting. Du kan ha èn partner og hatt sex hundre ganger, eller så kan du har femti forskjellige og hatt sex 50 ganger. Det er ingen som har noe med noen av delene. I fremtiden håper jeg at både jenter og gutter kan ha så mange streker på lista som de ønsker. Uten creds, uten skam, uten å måtte ta bort noen eller legge til noen alt ettersom. I fremtiden håper jeg at antall partnere kan være en privatsak, ikke et samtaleemne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s